Θοδωρής Τσούτσος

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Μόνο με μυαλό, κάνεις του κεφαλιού σου!

Ο Θοδωρής Τσούτσος βάζει στη ζυγαριά την καρδιά και το μυαλό του Τάσου Μπακασέτα και γράφει στο sport-fm.gr κόντρα σε όσα λέγονται ότι αποφάσισε με το δεύτερο.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ο Τάσος Μπακασέτας αποφάσισε ΑΕΚ με την καρδιά. Μπορεί... Μόνο που πλέον, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτή δεν αρκεί για να φτιάξεις καριέρα. Προτού φτάσεις στο σημείο να "το λέει η καρδούλα σου", πρέπει να "δουλέψει" το μυαλό.

Τα αισθήματα του Τάσου Μπακασέτα για την ΑΕΚ είναι γνωστά. Είναι βέβαιο ότι στην τελική του απόφαση, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο. Στο ποδόσφαιρο της εποχής μας, όμως, δεν μπορείς να αποφασίζεις με το συναίσθημα. Ή τουλάχιστον κυρίως με αυτό. Δεν είναι το σωστό κριτήριο. Θα πει κανείς, ποιο είναι αυτό; Το χρήμα; Στην πραγματικότητα, ακόμη και αν παίζει και αυτό κυρίαρχο ρόλο, δεν είναι ούτε αυτό το πιο σημαντικό.

Στην πραγματικότητα το πιο βασικό κριτήριο για να αποφασίσεις είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μια σειρά από επιλογές, λοιπόν, του Τάσου Μπακασέτα και παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποδεικνύουν ότι βαδίζει στην πορεία του με βάση αυτό. Το ποδόσφαιρο!

Ο Ελληνας επιθετικός το περσινό καλοκαίρι αποφάσισε να φύγει από τον Αστέρα. Το (συ)ζήτησε, τού δόθηκε η δυνατότητα και έφυγε για το... άγνωστο. Αφησε ένα ενεργό συμβόλαιο, μια ομάδα με οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, που πληρώνει και σε αγωνιστικό επίπεδο, μια ομάδα που έχει προοδεύσει πάρα πολύ, αγωνιζόταν τέσσερα σερίχ χρόνια στην Ευρώπη, δύο σε όμιλο και που η λογική έλεγε ότι και φέτος θα έβγαζε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Μπακασέτας, χωρίς μάλιστα εκείνη τη στιγμή να έχει βρει ποδοσφαιρική στέγη (τουλάχιστον αυτό έλεγε το ρεπορτάζ της εποχής), όλα αυτά τα άφησε. Γιατί; Για το συναίσθημα; Οχι, άλλωστε από τότε επαναλαμβάνει την αγάπη του για τον Αστέρα σε όλους τους τόνους. Για τα χρήματα; Οχι, άλλωστε πήγε σε μια ομάδα που τότε, το προηγούμενο καλοκαίρι, κανείς δεν ήξερε αν θα ήταν βιώσιμη.

Στην επιλογή εκείνη, να αφήσει τον Αστέρα και την ασφάλεια του συμβολαίου του και ενός συλλόγου που φημίζεται για αυτή, τον είχε οδηγήσει το ίδιο του ποδόσφαιρο. Η επιθυμία του να βρίσκεται σε μια ομάδα που θα αγωνίζεται περισσότερο, που θα αποτελεί βασικό στέλεχός της και στην οποία θα μπορέσει να δείξει, στους υπόλοιπους και στον εαυτό του, μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Για τι είδους ποδοσφαιρική καριέρα είναι πλασμένος. Κι έτσι έγινε. Μόνο που τότε το όνομά του δεν "πουλούσε" για να το αντιληφθούμε.

Μάλιστα, δεν ήταν καν η πρώτη φορά που ο Μπακασέτας έκανε κάτι τέτοιο. Τον Ιανουάριο του 2014, σε μια από τις πιο καλές χρονιές του Αστέρα, εκείνος αποφάσισε να αποχωρήσει στα μέσα της περιόδου. Με τη μορφή δανεισμού τότε, με τη σύμφωνη γνώμη παίκτη και ομάδας, για να πάει σε μια ομάδα που θα είχε πιο ενεργό ρόλο. Μάλιστα, προκειμένου να παίζει και να φαίνεται, άφησε τον Αστέρα της πεντάδας και ακόμη μίας ευρωπαϊκής εξόδου, για να πάει στον Αρη, σε μια ομάδα που από τότε φαινόταν το πράγμα ότι πολύ δύσκολα θα γλίτωνε τον υποβιβασμό. Σε προσωπικό επίπεδο και πάλι το αποτέλεσμα τον είχε δικαιώσει.

Ο Τάσος Μπακασέτας, με την επιλογή της ΑΕΚ, στην πραγματικότητα δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει το μυαλό του όλα αυτά τα χρόνια. Αποφασίζει με βάση το τι θεωρεί σωστό για εκείνον το ίδιο το ποδόσφαιρο. Και ανεξάρτητα με το τι λέει η καρδιά, που πιθανότατα το ίδιο λέει, το σημαντικό για εκείνον είναι να κάνει αυτό που λέμε... "του κεφαλιού μου". Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, με την καλή έννοια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x